Ammattitaitoinen konehuolto vetää asiakkaita ympäri Suomea

Ensi viikonlopun Ryskypäivät on yrittäjien yhteistyön voimannäyttö. Yksi mukana olevista pitkän linjan yrityksistä on Auto- ja Traktorihuolto Suihkonen & Pihlajamaa, joka täyttää tänä vuonna 35 vuotta.

Reijo Suihkonen ja Pekka Pihlajamaa perustivat yrityksen vuonna 1989, kun Hankkija-Maatalous haki alueelle yksityisiä huoltomiehiä. Aluksi he tekivät töitä kahdestaan, mutta hyvin pian palkattiin jo ensimmäinen työntekijä.

Yritys toimi aluksi Ratakadulla, mutta ajan mittaan toiminta laajentui ja tilat kävivät ahtaaksi. Vuonna 2004 oli vuorossa muutto entisen katsastusaseman kiinteistöön, jossa korjaamotilat ovat edelleen. Tarvittaessa huoltoauto kiitää myös työmaalle.

Nykyään Auto- ja Traktorihuolto Suihkonen & Pihlajamaa työllistää yrittäjät mukaan lukien kymmenen henkilöä, joukossa pitkäaikaisia työntekijöitä. Yritys huoltaa useiden tunnettujen merkkien maatalous- ja maarakennuskoneita, joiden parissa riittää töitä kaikkina vuodenaikoina.

– Kysyntä on ollut kaiken aikaa tasaista, eli pientä kiirettä riittää läpi vuoden. Maahantuojat ovat vaihtuneet välillä, mutta enimmäkseen toiminta on pysynyt samanlaisena alusta asti, Suihkonen kertoo.

Yrityksen laajaan asiakaskuntaan kuuluu urakoitsijoita, viljelijöitä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä pääosin 150 kilometrin säteeltä, mutta myös kauempaa. Varaosia myydään ympäri Suomea. Yrittäjät toteavat, että maine ammattitaitoisena korjaamona tuo asiakkaita pitkänkin matkan päästä.

– Puskaradio toimii tällä alalla. Meillä on paljon asiakkaita, joita olemme palvelleet liiketoiminnan alusta asti. Sukupolvenvaihdoksenkin jälkeen asiakkuus on säilynyt, Pihlajamaa kertoo.

Ryskypäivät on yritykselle tärkeä tapahtuma, sillä se tuo kävijöitä ja tunnettuutta niin liikkeelle kuin koko kaupungillekin. Myös yrittäjien yhteishenkeä tapahtuma on vahvistanut.

– Ryskypäivien kautta oppii tuntemaan sellaisiakin yrittäjiä, joiden kanssa ei ole muuten tekemisissä, Suihkonen toteaa.

Auto- ja Traktorihuolto Suihkonen & Pihlajamaa on ollut Ryskypäivillä mukana alusta asti aivan ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta. Tälläkin kertaa tapahtumaan on varauduttu asianmukaisella tavalla.

– Ryskypäivinä liikkeessämme on mielenkiintoisia tarjouksia ja lisäksi tarjontaa. Ryskyarpojen palkinnot ovat hyviä, ja arpoja myydään meillä heti aamusta asti, Pihlajamaa kertoo.

Jaa sosiaalisessa mediassa: