Erikoisliikkeen vahvuus on hyvä palvelu

”Katariina, sinä pärjäät, kun et muuta persoonaasi.” Näillä sanoilla Katariina Ranimaa-Salmela lähetettiin aikoinaan matkaan yrittäjäkurssilta. Saamastaan neuvosta hän on pitänyt kiinni jo 13 vuoden ajan alusasuliike Donna K:n kauppiaana.

– Olen koettanut koko ajan pitää yllä positiivista asennetta. Tässä työssä parasta ovat asiakkaat. Heidän kanssaan on helppoa pysyä hyvällä tuulella, ja huumoriakin on välillä lupa heittää, Ranimaa-Salmela sanoo.

Donna K:n valikoimiin kuuluvat alusasujen ja uimapukujen lisäksi myös terveydenhuollon maksusitoumuksella myytävät rintaproteesit ja proteesiliivit. Erikoisliike on löytänyt asiakkaansa, sillä Donna K:ssa käy asiakkaita aina Kokkolaa, Oulua ja Iisalmea myöten, ja ohikulkumatkalaiset tulevat usein kauempaakin.

Ranimaa-Salmelan mukaan yrityksen perustaminen lähti aikoinaan nimenomaan tarpeesta. Alueelta puuttui laadukkaisiin alusvaatteisiin erikoistunut liike, jollaisissa hän itsekin oli tottunut asioimaan muualla asuessaan.

– Erikoisliikkeessä tärkeintä on palvelu, aivan ehdottomasti. Ikään ja kokoon katsomatta jokaisen täytyy saada kunnon palvelua, ja jos sopivaa tuotetta ei löydy niin tarvittaessa sellainen tilataan.

Positiivisuutta on matkan varrella koeteltu vastoinkäymisillä, murtovarkaudesta vesivahinkoon. Viimeisimpänä korona on hiljentänyt lattialiikennettä reilun vuoden ajan. Siitäkin on kuitenkin selvitty pitämällä varaston koko sopivissa mitoissa.

Yrittäjä tähyilee jo tulevaan, sillä uudet liiketilat on varattuna Juurikoskenkadulle rakennettavasta liike- ja asuintalosta. Ranimaa-Salmela saa seurata hanketta varsin läheltä, sillä rakentajana on puoliso Sami Salmelan johtama Rakennuspalvelu Salmela Oy. Vanhan kiinteistön purkutyöt alkavat juhannuksen jälkeen, ja muista uuteen taloon sijoittuvista yrityksistä tiedotetaan lähiaikoina.

Uuden asunto-osakeyhtiön ja liikekiinteistön nimi on vastikään rekisteröity Dagmarin Kulmaksi. Ranimaa-Salmela kertoo, että nimen alkuperä tulee paikan historiasta:

– Samalla paikalla pitkään kauppiaana toiminut Toini Klemetti oli nuoruudessaan saanut kutsumanimekseen Dagmar, ja uusi talo on nimetty hänen kunniakseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa: