GMH Dreaming – Takkutaituri toteuttaa asiakkaiden unelmia

Ylivieskan asemarakennuksessa toimii yritys, jonka palvelu on sen verran ainutlaatuinen, että asiakkaat matkaavat paikan päälle jopa satoja kilometrejä. GMH Dreaming -yrityksen perustaja, nivalalainen Veera Pakanen taituroi hiuksiin takkuja eli rastoja virkkuukoukkutekniikalla.

Pakanen on aiemmin kouluttautunut parturi-kampaajaksi ja työskennellyt myös sosiaalialalla. Takkujen tekemisestä hän kiinnostui käytyään itse asiakkaana pietarsaarelaisessa yrityksessä. Tuolloin kävi ilmi, että palvelulle olisi kysyntää enemmänkin. Samaan aikaan Pakanen itse kaipasi muutosta.

– Halusin sellaisen työn, jossa voin yhdistää luovuutta, käsin tekemistä ja persoonallista otetta. Tässä myös näkee heti työn tuloksen, Pakanen toteaa.

Pakanen ryhtyi korona-aikana opiskelemaan Ruotsissa kehitettyä Seienstyle-menetelmää, jolla takut syntyvät virkkuukoukun ja kamman avulla ilman kemikaaleja. Suomessa siihen on tällä hetkellä sertifikaatti vain kahdella yrityksellä. Pakasen asiakkaat tulevatkin eri puolilta Suomea, ja yritys on voinut erikoistua täysin yhteen palveluun.

Vuoden ajan Pakanen otti asiakkaita vastaan kotonaan Nivalassa. Syyskuun alussa hän avasi oman toimipisteen Ylivieskan asemarakennuksessa, jonne on helppoa saapua junalla kauempaakin.

Pakasen asiakkaana käy monenlaisia ihmisiä hevareista gootteihin, vaihtoehtoihmisistä yritysjohtajiin. Yksi piirre kuitenkin yhdistää takkukampauksen ottajia:

– Lähes jokainen sanoo, että on pitkään unelmoinut tästä. Takut eivät ole mikään hetken mielijohde, Pakanen sanoo.

Vaikka takut ovat yksi hiustyyli muiden joukossa, niiden kantaja saattaa yhä kohdata ennakkoluuloja. Pakanen haluaa omalta osaltaan niitä hälventää: tyylin ei tarvitse liittyä mihinkään tiettyyn aatteeseen, eikä hiusten puhtaana pitäminenkään ole ongelma.

Uutena yrittäjänä Pakanen kokee saaneensa hyvän vastaanoton yrityspalveluista. Uusyrityskeskus antoi neuvoja starttirahaa haettaessa, ja Keskipiste-Leader tuki kalusteiden hankintaa.

– Kun avasin tilat Ylivieskaan, sain Rieska-Leaderilta remontointia varten Bisnes-Leader-tukea. Yrittäjän näkökulmasta rahoituksen hakeminen sujui yllättävänkin kätevästi, Pakanen kertoo.

Teksti ja kuva: Hanna Perkkiö

Jaa sosiaalisessa mediassa: