Hierojan ja yrittäjän työ on ratkaisujen hakemista

Toiset meistä haluavat nopeita tuloksia. Vaivojenkin iskiessä pitäisi päästä kiireellä kuntoon, jotta voi taas jatkaa entistä vauhtia. Tätä ajatustapaa Pasi Päivärinta näkee hierojan työssään.

– Usein olisi parempi pysähtyä ja paneutua vaivan syihin. Yleensäkin kun seinä tulee vastaan, pitäisi miettiä, onko vastoinkäymisellä jokin viesti.

Päivärinta toteaa, että häntä itseään kiehtoo ennen kaikkea totuuksien etsiminen, pyrkimys ymmärtää asioiden syyt. Se ajaa häntä eteenpäin myös yrittäjänä, enemmän kuin ulkoa päin tulevat menestysvaatimukset. Päivärinta näkeekin itsensä ennemmin ammatinharjoittajana kuin voittojen tavoittelijana.

– Tavoitteitakin on hyvä olla, ja niitä kohti pitää mennä sydän edellä niin, että voi olla tyytyväinen tekemiseensä.

Päivärinnan yrittäjänura alkoi 1990-luvulla maanviljelijänä. Kun pienimuotoinen toiminta kävi kannattamattomaksi, oli aika myydä pellot ja eläimet. Päivärinnalla oli jo taskussaan työkoneasentajan koulutus. Nyt hän kävi opiskelemassa metallialaa, ja sen jälkeen kahdeksan vuotta vierähti vieraalla töissä.

Kun työpaikan mukana olisi pitänyt vaihtaa maisemaa, Päivärinta päätti vaihtaa alaa ja lähti opiskelemaan hierojaksi. Kaustiselta matkaan tarttui oppia myös perinteisistä hoitomuodoista. Siinä Päivärinta on seurannut isoisäänsä, joka tunnettiin aikoinaan Raudaskylällä kansanparantajana.

– Omassa työssäni yhdistän uutta ja perinteistä tietoa. Näen, että ne eivät riitele keskenään vaan täydentävät toisiaan. Tavoitteena on päästä kiinni kivun syihin ja hoitaa niitä. Eräänlaista totuuden hakemista sekin.

Päivärinta on tarjonnut koulutetun hierojan palveluja vuodesta 2007. Työpiste on kotitalon kyljessä Raudaskylällä. Pihapiirissä on myös Päivärinnan toinen työpaikka, paja, jossa hän huoltaa ja korjaa työkoneita. Kaksi hyvin erilaista työtä tuovat arkeen vaihtelua ja tasapainoa.

– Näen elämän matkana, jossa pitää kasvaa ja kehittyä, toteuttaa mahdollisuuksia ja luottaa että ne kantavat, Päivärinta summaa.

Tämä ajatus pätee myös Päivärinnan uusimmassa projektissa. Vuosi sitten perustetun Salom Oy:n nimissä hän on kehitellyt rakentamisen tarpeisiin uudenlaista hirsirakennemoduulia. Senkin taustalla on ollut halu etsiä ratkaisuja ongelmiin.

– Idea lähti siitä, kun rakensin mökkiä ja ajattelin, että voisi kai tämän helpomminkin tehdä.

Jaa sosiaalisessa mediassa: