Kauneutta ja hyvinvointia yrittäjien yhteisvoimin


Ylivieskassa vuodesta 2008 toiminut Siluet Men & Women Oy sai alkunsa ajatuksesta tuoda saman katon alle parturi-kampaamon ja kauneushoitolan palvelut. Tuolloin kyse oli uudenlaisesta konseptista, jota yrittäjät lähtivät yhdessä kehittämään.

”Olimme aikoinaan ensimmäisinä Ylivieskassa tuomassa eri palveluja yhteen. Nykyään alalla on yhä yleisempää, että useat yrittäjät työskentelevät yhdessä ja tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman palveluja”, kertoo liikkeen perustajiin kuuluva Niina Sarja.

Aluksi Sarja työskenteli kahdestaan toisen perustajan kanssa, mutta ajan myötä joukkoon liittyi lisää yrittäjiä, ja tilat vaihtuivat isommiksi. Tällä hetkellä Siluet Men & Womenin tiimiin kuuluvat parturi-kampaajat Virve Korkala, Riikka Konttila ja Johanna Björkbacka sekä kosmetologit ja parturi-kampaajat Sanna Isokääntä ja Niina Kivijakola.

Sarja itse opettaa nykyään päätyökseen tulevia kauneudenhoitoalan ammattilaisia JEDUlla. Valtaosa opiskelijoista työllistyy valmistuttuaan yrittäjiksi, ja siihen heitä pyritään valmistamaan myös opintojen aikana.

Johanna Björkbacka ja Virve Korkala toteavat, että mahdollisuus jakaa arkea muiden yrittäjien kanssa
antaa voimaa omaan tekemiseen.

”Tällä alalla menestyminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja trendien seuraamista. Asiakkaat ovat hyvin tietoisia uusimmista ilmiöistä, ja ala kehittyy nopeasti”, Sarja toteaa.

Kauneudenhoitopalvelujen käyttö on kymmenen vuoden aikana yleistynyt, ja se nähdään osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nykyisin hoidoilta odotetaan muutakin kuin vain esteettisiä hyötyjä.

”Uskon, että moniammatillinen yhteistyö lisääntyy jatkossa entisestään ja kauneudenhoitopalveluja kehitetään yhä enemmän rinnakkain myös terveydenhuoltoon liittyvien palvelujen kanssa”, Sarja sanoo.

Siluet Men & Women tarjoaa yrittäjille yhteiset työtilat ja toimii yhteisenä markkinointinimenä. Jokainen yrittäjä kehittää omia palvelujaan ja asiakaskuntaansa, mutta yhteisö tuo tukea ja turvaa toimintaan.

Virve Korkala toteaa, että yhteistyön mahdollisuus madalsi aikoinaan kynnystä ryhtyä yrittäjäksi.

”Olin jo pitkään työskennellyt alalla, ja minulla oli oma asiakaskunta. Valmiiseen tilaan oli kuitenkin helppoa tulla, kun kaikkea ei tarvinnut alkaa järjestää itse. Tutut työkaverit ovat myös tärkeitä, enkä olisi halunnut ryhtyä yrittämään yksinäni.”

Johanna Björkbacka korostaa, että vaikka jokainen on itsenäinen yrittäjiä, liikkeessä kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja arjen asiat suunnitellaan yhdessä.

”Palvelemme asiakkaita joustavasti, ja tarvittaessa voimme sijaistaa toisiamme. Tunnemme toisemme hyvin, ja meillä on mukava ilmapiiri.”

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että yhteisössä toimiminen tarjoaa monia etuja erillään toimimiseen verrattuna. Erityisesti aloitteleville yrittäjille tai juuri valmistuneille tämä toimintamalli voi olla helpompi tapa rakentaa omaa uraa.

”On ehdottomasti hyödyllistä, että ympärillä on kokeneempia tekijöitä, joilta saa tarvittaessa tukea”, Korkala summaa.stys, mikä ei ole itsestäänselvyys kaikilla paikkakunnilla”, Koskela kiittää.

Kuvat ja teksti Hanna Perkkiö

Jaa sosiaalisessa mediassa: