KAUPPAKAUPUNGIN VAATETTAJANA 30 VUOTTA

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Muotitalo Lehtinen avasi ovensa Ylivieskassa. Yrittäjäpariskunta Mari  ja Ari Sorviston luotsaama yritys onkin kaupungin vanhin yhä toimiva vaateliike.  

Mari on kolmannen polven kauppias, sillä jo hänen isovanhempansa pitivät aikoinaan Nivalassa sekatavara- ja vaatekauppaa. Kun Marin vanhemmat Liisa ja Matti Lehtinen perustivat muotitalon Ylivieskaan vuonna 1990, hän oli myymälätyössä mukana alusta lähtien.

Vuonna 2002 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, ja pari vuotta myöhemmin Ari siirtyi toimitusjohtajaksi. Samoihin aikoihin alkoi Ylivieskan vauhdikas kehitys kauppakaupunkina. Savarin alue laajeni, ja myös Muotitalo Lehtinen muutti sinne vuonna 2007.

Yrittäjät olivat tehneet rohkean siirron ostamalla tontin alueelta ja perustamalla kiinteistöyhtiö Savarikeskuksen yhdessä muutaman muun yrityksen kanssa. Ratkaisua ei ole tarvinnut katua.

”Olemme keskeisellä paikalla, ja tähän on asiakkaiden helppo tulla. Mukana ovat yhä samat toimijat kuin 13 vuotta sitten, kun liikekeskus avattiin. Se on iso vahvuus”, Ari sanoo.

Muotiala on 30 vuoden aikana käynyt läpi isoja muutoksia. Kotimaisista toimittajista moni on kadonnut kartalta, ja tilalle ovat tulleet kansainväliset brändit. Verkkokauppa taas on mullistanut kaupantekoa. Muotitalo Lehtinen avasi oman verkkomyymälän vuonna 2017, ja se on tukenut luontevasti kivijalkaliikkeen toimintaa.

”Verkkokauppa toimii meillä myös näyteikkunana. Asiakas uskaltaa tulla tänne kauempaakin, kun hän on voinut tutustua valikoimiin jo netissä”, Mari toteaa.

Muotitalo Lehtisellä käy asiakkaita yli sadan kilometrin säteeltä, Kokkolan ja Oulun seutuja myöten.
Juhla- ja bisnespukeutumisen tarjontaa täydentää oma ompelu- ja korjauspalvelu. Asiakkaita palvelee yrittäjäpariskunnan lisäksi neljä työntekijää.

Koronakevään pysähdyksen jälkeen kaupanteko on kesän ja alkusyksyn aikana palautunut uomiinsa. Sorvistot uskovat, että palvelevalle vaateliikkeelle on Ylivieskassa paikkansa jatkossakin. ”Kyllä meillä on vahva usko tulevaisuuteen, ja sitähän yrittäjyydessä juuri tarvitaan”, Mari kiteyttää.

Jaa sosiaalisessa mediassa: