Kesätyöseteli auttaa työllistämään nuoria

Ylivieskan kaupunki tukee tänäkin vuonna kesätyösetelillä 15–17-vuotiaiden työllistymistä paikallisiin yrityksiin ja yhteisöihin. Seteleitä on varattu kaikkiaan sata, ja tähän mennessä niistä on käytetty 74 kappaletta.

Yksi kesätyösetelillä työllistyneistä nuorista on Meri Laurila, 17, joka työskenteli kesäkuussa kahden viikon jakson Pohjanmaan Ravi Ry:llä. Merin kesä kuluu osaksi töissä ja osaksi lomaillen. Syksyllä kutsuvat jälleen lukio sekä logistiikkaopinnot Kokkolan ammattilukiossa, jossa Meri suorittaa kaksoistutkintoa. Pohjanmaan Ravilla hän on kesätöissä jo kolmatta kesää, nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa kesätyösetelillä.

– Mukavaa on ollut, ja työssäkin on sopivasti vaihtelua. Tämä on minulle tuttu ympäristö, kun täällä on tullut käytyä talleillakin, Meri sanoo.

Kesätyöläisten tehtäviin kuuluu monenlaisia pihatöitä, kuten maalausta, nurmikon leikkuuta ja istutusten hoitoa. Ulkotöistä kun on kyse, säät sanelevat jonkin verran.

– Nuorille tämä on hyvä paikka harjoitella työntekoa, ja myös yhdistyksellä on tarvetta tekijöille. Jatkossa tänne voisi hyvin ottaa useampiakin kesätyöntekijöitä, toteaa ratamestari ja kiinteistönhoitaja Pekka Honkanen.

Työnantajan on haettava kesätyösetelitukea etukäteen kaupungilta. Arvoltaan 370 euron tuki maksetaan työrupeaman jälkeen palkkatodistusten perusteella. Pohjanmaan Ravi ry:n hallituksen puheenjohtaja Satu Haaraoja kertoo, että yhdistys haki tukea jo maaliskuussa heti, kun työpaikasta oli sovittu Merin kanssa.

– Kesätyöntekijöistä on yhdistykselle isosti apua. Meillä on täällä paljon tekemistä kesän aikana, kun paikkoja laitetaan kuntoon kauden päätapahtumaa varten.

Päätapahtuma on tietenkin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävät Ruunakunkkarit ja Malja-ajo, jotka ovat yksi Ylivieskan isoimmista yleisötapahtumista.

– Odotukset ovat nyt korkealla, kun tapahtumien suhteen on vihdoin normaali kesä. Tapahtumaa järjestetään yhdessä pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, ja myös kaupungilta saamme merkittävästi materiaalitukea, Haaraoja kertoo.

Parhaillaan Keskisessä on meneillään kilpailutauko, kun maakunnan pienemmillä radoilla ajetaan kesäraveja. Siitä huolimatta ravikeskuksessa on monipuolisesti toimintaa päivittäin. Radalla harjoitellaan, nurmella pelataan jalkapalloa, ja alueelta löytyy myös korien agilityrata. Katsomorakennuskin on kaiken aikaa vuokrattavissa kokouksia ja tilaisuuksia varten.

Lue lisää kesätyösetelistä:
https://www.ylivieska.fi/kesatyoseteli-2022/

Jaa sosiaalisessa mediassa: