KONEKAUPAN KESKUKSESSA RIITTÄÄ VETOVOIMAA

Turun Konekeskus Oy:llä on ollut toimipiste Ylivieskassa 12 vuoden ajan. Konekaupan keskittymänä Ylivieska on luonteva sijaintipaikka valtakunnallisesti toimivalle yritykselle, joka palvelee etenkin viljelijöitä ja urakoitsijoita.

”Täällä ovat edustettuina kaikki alan päätoimijat, mikä on ehdottomasti iso mahdollisuus kaikille. Hyvällä palvelulla pyrimme luomaan pitkiä asiakassuhteita”, myyjä Ilkka Jokitalo toteaa.

Vaikka kilpailua paikkakunnalla riittää, liikkeiden kesken yhteistyö ja tiedonjako toimivat. Se koituu lopulta myös asiakkaiden parhaaksi. Laaja tarjonta tuo myös vetovoimaa. Turun Konekeskuksen asiakkaat tulevat Ylivieskaan 150 kilometrin säteeltä, vaihtokoneiden perässä kauempaakin.

Lokakuun lopussa Turun Konekeskuksen myymälä muutti uuteen paikkaan. Jokitalo ja Petri Kivioja palvelevat asiakkaita nyt entisissä Laattavieskan tiloissa Ratakadulla, aivan Savontien kupeessa.

”Täältä saimme ajanmukaiset tilat, jotka ovat entisiä näkyvämmällä paikalla ja vastaavat hyvin tarpeita”, Jokitalo sanoo.

Turun Konekeskus Oy:llä on kaikkiaan 15 konemyyntipistettä eri puolilla Suomea sekä verkkokauppa. Vuonna 1998 Turussa perustettu perheyritys maahantuo ja myy traktoreita, maatalous- ja kiinteistönhoitokoneita, pienkoneita, työkaluja, varaosia ja tarvikkeita.

Ylivieskan-toimipisteessä Jokitalo vastaa työkoneiden myynnistä, Kivioja puolestaan traktori- ja puimurikaupasta. Varaosat ja huollot hoituvat paikallisten yrittäjien kautta.

”Jälkimarkkinointi, varaosat ja huolto korostuvat entisestään tänä päivänä. Kun kyse on investointikoneista, käyttöajan toimivuus pitää pystyä varmistamaan”, Jokitalo toteaa.

Koronan vaikutus konekauppaan on tähän saakka jäänyt pieneksi. Merkittävämpi asia on maatalouden pidemmän ajan murros, kun tilakoot suurenevat ja urakointi lisääntyy.

”Tämä kaikki pitää pystyä ottamaan huomioon asiakkaiden palvelussa. Yritys hakee kaiken aikaa kasvua, ja siinä auttaa muun muassa hyvä tuotevalikoima.”

Jaa sosiaalisessa mediassa: