KUONOKOMERO

Uudella innolla lemmikinomistajia palvelemassa

Viime keväänä eläintarvikeliike Kuonokomero sai uuden omistajan, joka on monille lemmikinomistajille tuttu jo entuudestaan.
Mari Lehkonen on pitänyt Raudaskylällä Ylivieskan lemmikkieläinhoitolaa vuodesta 2011, ja eläinala on aina ollut hänelle sydämen asia. Ei siis ihme, että Lehkonen kiinnostui heti kuultuaan liikkeen olevan myynnissä.
”Innostun helposti uusista asioista, ja ajattelin, että myymälän pyörittäminen olisi mukavaa vaihtelua hoitolan arkeen.”
Myös liiketoiminnan kannalta myymälä sopii hyvin lemmikkihoitolan rinnalle. Lehkonen toteaa nyt pystyvänsä palvelemaan eläinten omistajia entistä monipuolisemmin.
Uusi kauppias on lähtenyt tekemään useita uudistuksia. Myyntiin on otettu useampia ruokamerkkejä, ja myymälän tiloissa on tarjolla myös koirien trimmaus- ja hierontapalvelua.

Kuonokomeron uusimpia tulokkaita ovat pienet jyrsijät kuten hamsterit ja gerbiilit. Niiden lisäksi myyntiin on tulossa myös akvaarioita ja akvaariokaloja.

”Uudistusten taustalla ovat tietysti asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Ne ovat tulleet minulle tutuiksi hoitolan kautta”, Lehkonen toteaa.

Erikoisliikkeen valttina on etenkin asiantuntemus. Asiakkaiden palvelemiseen kuuluu ratkaisujen tarjoaminen monenlaisiin tilanteisiin ja ongelmiin. Kuonokomeron asiakaskuntaan kuuluu niin tavallisia lemmikinomistajia kuin monenlaisia harrastajiakin.

”Ruoan terveellisyys on nykyään tärkeää, ja ihmiset haluavat lemmikilleen mahdollisimman hyvälaatuista ravintoa”, Lehkonen toteaa.

Tärkeänä apuna on liikkeessä jo pidempään työskennellyt myymälävastaava Essi Tabell. Myymälän ja verkkokaupan kehittäminen vaativat kuitenkin sen verran työtä, että lemmikkihoitola on suljettuna seuraavaan sesonkiin eli hiihtolomiin saakka.

Kun vajaa vuosi on nyt takana, Lehkonen toteaa viihtyvänsä kauppiaan roolissa mainiosti.

”Minulla on nyt hirveä innostus ja palo kehittää toimintaa. On ihanaa päästä toteuttamaan omia visioita!”

Teksti, video ja kuva: Hanna Perkkiö

Jaa sosiaalisessa mediassa: