ainasoja

Lasse Ainasoja, Tuulilasi1

Tuulilasiliike syntyi autoharrastuksen pohjalta

Tuulilasiin sinkoutunut kivensiru on monelle autoilijalle tuttu harmin aiheuttaja. Se on myös yleisin syy, miksi asiakkaat tuovat lasinsa korjattavaksi tai vaihtoon, kertoo Lasse Ainasoja Tuulilasi1.com:n Ylivieskan-toimipisteestä.

Ajoneuvolaseihin erikoistunut korjaus- ja asennusliike on toiminut Ylivieskassa vuodesta 2017 saakka. Ylivieskan lisäksi yrityksellä on toimipaikat Oulussa ja Nivalassa.

”Asiakkaita tulee paljon ympäröivän alueen kunnista. Lisäksi autoliikkeet tuovat oman osansa”, Lasse kertoo.

Tuulilasi1.com sai alkunsa reilut kymmenen vuotta sitten, kun Lassen veli Raimo Ainasoja aloitti tuulilasien korjaukset toiminimellä kotipaikassaan Nivalassa. Veljeksillä on taustallaan mikäs muukaan kuin pitkäaikainen autoharrastus, josta lopulta sukeutui myös yritys.

”Tein töitä rakennusalalla, mutta autohommat ovat aina olleet lähempänä omaa mielenkiintoa. Tuulilasien korjaajalle oli paikkakunnalla tarvetta, joten ryhdyin tekemään niitä aluksi sivutoimisena. Noin vuoden päästä aloittamisesta tein toimitussopimuksen Pilkingtonin kanssa”, Raimo kertoo.

Vuoden 2010 tienoilla yrityksen toiminta laajeni Ouluun. Raimo työskenteli siellä jo valmiiksi kaikki viikot rakennuksilla, joten hän päätti vuokrata tilat ja lähteä kokeilemaan. Töitä alkoi riittää siihen malliin, että rakennustyöt jäivät ja tuli aika muuttaa yritys osakeyhtiöksi.

Toiminnan laajentaminen Ylivieskaan oli pitkään yrittäjän suunnitelmissa. Sen aika tuli puolitoista vuotta sitten, kun Lasse jätti sähköasentajan työt ja otti toimipisteen hoitaakseen. Sopivat tilatkin löytyivät viikossa Savontien varren teollisuusalueelta.

”Tuttu yrittäjä vinkkasi. Meitä on tässä useita autoalan yrityksiä, ja teemme myös paljon yhteistyötä”, Raimo toteaa.

Reilun kymmenen vuoden aikana yrittäjä on saanut todeta, että työmäärä ei ainakaan ole vähenemässä. Osansa siihen ovat tuoneet kasvavat liikennemäärät, isot tietyömaat ja vähälumiset talvet. Eikä tuulilasikaan ole nykyään enää pelkkä lasi.

”Uusien autojen tuulilaseissa on esimerkiksi kameroita ja muuta elektroniikkaa, ja lasin hinta on sen verran arvokkaampi että moni ottaa siihen vakuutuksen. Sekin laskee kynnystä tulla korjauttamaan pienemmätkin vahingot”, Raimo sanoo.

Teksti ja kuva Hanna Perkkiö

Jaa sosiaalisessa mediassa: