Musiikkifirmasta kasvoi monipuolinen talotekniikan taitaja

Wideline Oy on pitkän linjan ylivieskalaisyritys, josta löytyy laajasti rakennus- ja talotekniikan osaamista. Saman katon alla toimivat kiinteistöjen teknisiä asiantuntijapalveluja ja LVIAS-suunnittelua tarjoava Widetek insinööritoimisto sekä ilmanvaihto-, sähkö- ja rakennusautomaatiourakointiin sekä ilmanvaihdon säätötekniikkaan keskittyvä Widelinetekniikka.

Yrityksellä on takanaan muutto Tulolantieltä ostettuun liikekiinteistöön. Toimitusjohtaja Heikki Tukeva kertoo, että omien tilojen hankkiminen on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Lisätilaa tarvittiin myös verstaalle, jossa valmistetaan muun muassa ilmanvaihtojärjestelmien osia mittatilaustyönä.

Nyt saatiin koko porukka saman katon alle. Uudet tilat antavat mahdollisuuden kehittää ja laajentaa yritystä. Muut yritykset jatkavat rakennuksessa edelleen vuokralaisina, ja vapaita tilojakin löytyy vielä. Tämän muutoksen yhteydessä olemme hyödyntäneet myös Ylivieskan elinvoimapalvelujen neuvontaa.   

Nykyään parikymmentä henkilöä työllistävän Wideline Oy:n juuret juontavat 1990-luvun puoliväliin, jolloin se perustettiin tarjoamaan musiikin äänentoisto- ja ohjelmapalveluita. Alun perin harrastuksesta alkanut liiketoiminta jatkuu yhä, ja Wideline Musiikin listalta löytyy kymmeniä artisteja.

Yrityksen perustajakolmikosta Heikki Tukeva ryhtyi päätoimiseksi yrittäjäksi vuosituhannen alussa. Päätoimialaksi vaihtui rakennusautomaatio sekä ilmanvaihdon säädöt ja mittaukset, ja toiminta eriytettiin Widelinetekniikka-nimen alle.

Vuosien varrella yritys on kasvanut ja laajentunut. Reilut kymmenen vuotta sitten mukaan tulivat asuntokauppojen kuntotarkastukset, kiinteistötekniset asiantuntijapalvelut ja LVIAS-suunnittelu Widetek insinööritoimisto -nimen alle. Sen tarjontaan kuuluvat nykyään myös rakennuttaminen ja valvonta.

Kun samassa yrityksessä tehdään sekä asiantuntijatyötä että käytännön toteutusta, on tärkeää pitää ne riittävän erillään toisistaan.

– Kaikissa tapauksissa pitää mennä asiakkaan etu ja rakennuksen tarpeet edellä, Tukeva sanoo.

Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu sekä julkisia tahoja että yksityisiä kiinteistöjen omistajia. Widetek-insinööritoimiston toimialapäällikkö Markku Vuolteenaho kertoo, että rakennusalan laskusuhdanne ei toistaiseksi ole vielä vaikuttanut työtilanteeseen.

– Etenkin taloyhtiöiden isot putkiremontit ovat nyt ajankohtaisia ja niitä pitäisi tehdä alueellamme jo paljon enemmän. Iso osa olemassa olevasta rakennuskannastamme on 1970-1980-luvuilta, joissa esimerkiksi käyttövesijärjestelmät ovat jo saavuttaneet teknisen käyttöikänsä ja ovat uusimisen tarpeessa.

Vuolteenahon mukaan yrityksen vahvuutena on myös käytännön kautta kertynyt tieto erilaisista rakennus- ja rakennetyypeistä ja talotekniikan toiminnasta sekä näiden kokonaisuuksien hallinnasta.

– Esimerkiksi vankalla ilmanvaihto- ja rakennusautomaatiotekniikan käytännön osaamisellamme on erittäin suuri merkitys sisäilmatutkimuksia tehtäessä, koska sen vaikutus sisäilman laatuun on merkittävä.

Jaa sosiaalisessa mediassa: