Nelikymppinen perheyritys valmistautuu sukupolvenvaihdokseen

Ylivieskalainen Finntensid Oy juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Yrityksen historia ulottuu vuoteen 1984, jolloin Jori Kangaskortet hankki lavallisen pesuaineita ja ryhtyi tekemään kauppaa. Vähitellen valikoima laajeni siivousaineista alan välineisiin ja koneisiin.

Vuosien varrella yhden miehen firmasta on kasvanut 20 henkilön työllistäjä, joka tunnetaan alallaan ympäri Suomea. Siivous- ja kiinteistötuotteiden tukkumyynnissä se on tänä päivänä viiden suurimman kotimaisen yrityksen joukossa.

Kangaskortetin mukaan merkkivuosi tulee näkymään yrityksen viestinnässä, ja keväällä päästään juhlimaankin.

– Toukokuussa meillä on perinteiset kesäpäivät, joiden yhteydessä vietetään samalla juhlapäivää asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja yleisön kanssa, Kangaskortet kertoo.

Perheyrityksellä on edessään toinenkin merkkipaalu, sillä ensimmäiset askeleet on jo otettu sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseksi. Vetovastuun ottaa Joni Kangaskortet, joka tällä hetkellä toimii yrityksen myyntijohtajana.

– Muutos on melko luonteva, sillä olen kouluikäisestä lähtien kasvanut sisälle yrityksen toimintaan ja työskennellyt täällä jo parikymmentä vuotta täysipäiväisesti, tuleva toimitusjohtaja toteaa.

Finntensid Oy on toiminut vuodesta 1991 lähtien Koskipuhdon teollisuusalueella, jossa sillä on yhteensä noin 2000 neliön verran toimi- ja varastotiloja sekä noutomyymälä. Verkkokaupan kautta myyntiä on kaikkialle Suomeen, pääosin julkisen ja yksityisen puolen tukkuasiakkaille. Palveluihin kuuluu myös siivouskoneiden huolto ja vuokraus sekä käyttäjien koulutus.

Nelikymppisen yrityksen matkan varrelle mahtuu monia tunnustuksia, joukossa vuoden 2006 Yrittäjäpalkinto. Kasvu on kaiken aikaa ollut tasaista, ja sillä tiellä on Joni Kangaskortetin mukaan tarkoitus pysyä myös tulevaisuudessa.

– Yhä enemmän panostamme verkkoon ja olemme siellä näkyvillä. Maahantuontia meillä on jo nyt laajasti, ja sitä kasvatamme myös jatkossa.

Pandemia-aika nosti esiin hygienian merkityksen, ja Finntensid Oy kasvatti tuolloin myyntiään merkittävästi. Myös pidemmällä aikavälillä puhtausala on kehittynyt paljon: työ koneistuu, ja tuotteet ovat yhä tehokkaampia.

– Robotiikka tekee tuloaan tälle alalle. Se ei korvaa täysin ihmisen tekemää työtä, mutta antaa siihen enemmän vapautta. Vaikka teknologia kehittyy, käsin tehtävää työtä tarvitaan yhä, Jori Kangaskortet kertoo.

Jaa sosiaalisessa mediassa: