Perinteikäs rautakauppa jatkaa uudessa omistuksessa

Kun rakentajilla riittää kiirettä, se tietää vauhtia myös Palvelu Makasiinin väelle. Ylivieskan vanhimmassa rautakaupassa eletään asiakkaiden tahtiin, sillä työmailla ei voida jäädä odottelemaan.

– Palvelu on meidän toiminnassamme tärkeintä, ja sitä pyritään jatkuvasti kehittämään uusilla palvelutuotteilla, yrittäjä ja toimitusjohtaja Arto Ojala toteaa.

Pitkään yritys on rakentajia ja kuluttajia palvellutkin, vuodesta 1985. Leo Mehtälän, Paavo Saviluodon ja Rauno Lampelan perustama yritys siirtyi keväällä 2021 uuden sukupolven haltuun, kun Ojalan omistama Jaloa Oy osti sen liiketoiminnan.

– Nyt oli hyvä hetki lähteä viemään toimintaa eteenpäin. Aiemmat omistajat ovat tehneet pitkän uran, ja täällä on hyvät työntekijät ja asiakaskunta valmiina, Ojala toteaa.

Kylteissä lukee yhä Palvelu Makasiini, ja henkilökuntakin siirtyi vanhoina työntekijöinä uuteen yhtiöön. Yritys jatkaa itsenäisenä rautakauppana, jonka myy rakennuslevyjen ja -tarvikkeiden lisäksi mm. tulisijoja, keittiöitä ja talopaketteja sekä levypalvelua. Uudempaa tarjontaa ovat entisen Laattapisteen edustusten jatkaminen sekä sisustusarkkitehdin palvelut. Levypalvelussa taas tehdään tiivistä kehittämistyötä ja valmistellaan uutta investointia.

Ojala itse tuli yritykseen töihin vuonna 2016, ja siirtyi vuotta myöhemmin toimitusjohtajaksi. Yrittäjäkokemusta on aiemmin tullut uunimestarina, ja Maanpuolustuskorkeakoulusta on kertynyt johtamisoppia, joten vetovastuussa oleminen on tuttua.

– Kauppiaana on tärkeää pystyä samaistumaan asiakkaiden tilanteisiin. Tämä työ on pitkälti erilaisten ongelmien ratkaisemista, Ojala sanoo.

Omistajanvaihdoksen valmistelu aloitettiin hyvissä ajoin. Parin vuoden ajan asia oli tiiviimmin tapetilla, ja vaihtoehtoja kartoitettiin aiempien omistajien kanssa. Kun kaikki oli valmista, hoidettiin huolella myös tiedotus asiakkaille ja yleisölle.

– Myös suhteet tavarantoimittajiin saatiin siirtymään sujuvasti. Kun hommat on hoidettu hyvin aiemmin, niin asiakkaat sekä tavarantoimittajat voivat luottaa siihen, että niin tehdään jatkossakin, Ojala toteaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa: