Pieni Musiikkiliike virittelee musiikkiväen omaa messutapahtumaa

Ylivieskan keskustassa on pieni kivijalkaliike, joka toimii varsin omintakeisella konseptilla. Toissa vuoden lopulla perustettu Pieni Musiikkiliike ja sen yhteydessä toimiva Skate Base ovat tiettävästi Suomen ainoa myymälä, joka yhdistää soitinten kanssa saman katon alle jääkiekkovarusteet ja niiden huollon.

Asiakkaita liikkeessä palvelevat yrittäjä Kari Yliuntinen sekä musiikin moniammattilainen Mikko Koivu, jotka ovat pistäneet tuulemaan myös tapahtumien saralla. Pienet Musamessut järjestetään ensimmäistä kertaa maaliskuussa Bar5:n tiloissa.

Kaksikko toteaa, että vastaavan tyyppistä ja laajuista tapahtumaa ei ole aiemmin nähty Ylivieskan kokoisella paikkakunnalla ainakaan viime vuosina. Samana viikonloppuna Ylivieskassa järjestetään Ryskypäivät ja Kotona-messut, joten musiikkimessut täydentävät omalta osaltaan ”superviikonlopun” tarjontaa.

– Idea tapahtumasta tuli viime syksynä, kun järjestimme äänentoistopäivän maahantuojan kanssa. Se meni sen verran hyvin, että päätettiin kokeilla vähän isompaakin tapahtumaa, Yliuntinen kertoo.

Messut on suunnattu kaikille musiikista ja musiikkiteknologiasta kiinnostuneille, niin ammattilaisille, opiskelijoille kuin harrastajillekin. Tapahtumassa on esillä valtakunnallisia musiikkialan yrityksiä, mutta myös paikallista soitinrakennusosaamista. Tuote-esittelyjen lisäksi ohjelmassa on bassoklinikka sekä asiaa äänentoistosta ja mikityksestä.

Messuilta voi myös hakea vinkkejä vaikkapa äänittämiseen ja demojen tekemiseen. Kotiäänittäminen on yleistynyt viime vuosina samaa vauhtia tekniikan kehittymisen kanssa.

– Nykyään tavallisella tietokoneella tai tabletillakin pärjää, ja studio-ohjelmistoja saa jo suhteellisen edullisesti. Nuorten bändit tekevät nykyään demoja itse, eikä sitä varten välttämättä tarvitse lähteä treenikellarilta muualle, Mikko Koivu toteaa.

Pieni Musiikkiliike on kerennyt saada jo jalansijaa lähialueen asiakaskunnan keskuudessa. Musiikin aktiiviharrastajat ovat isoin asiakasryhmä, mutta myös vasta-alkajat ovat löytäneet tiensä liikkeeseen. Nimensä mukaisesti liike on tiloiltaan pieni, mutta valikoima sitäkin laajempi. Liike tarjoaa myös soitinten huoltoa, ja sille on yhä enemmän kysyntää.

– Palvelu ja huolto perustelevat kivijalkakaupan olemassaolon. Niistä on saatu hyvää palautetta. Hinnoillakin pystymme kilpailemaan nettikaupan kanssa, mutta myös sillä, että kaikki myytävät soittimet laitetaan meillä kuntoon ja tarkistetaan, Yliuntinen sanoo.

Jaa sosiaalisessa mediassa: