Rakentaja luottaa kotikaupungin kehitykseen

Vielä muutama vuosi sitten Sami Salmela ei olisi osannut aavistaakaan, että hän jonain päivänä rakentaisi kerrostaloa Ylivieskan keskustaan. Eteen tuli kuitenkin mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä.

”Kun Klemetin Elias soitti ja tarjosi kiinteistöä ostettavaksi, niin olihan sellaiseen tilaisuuteen pakko tarttua”, Salmela toteaa.

Uudisrakentamiseen päädyttiin, koska vanha kiinteistö ei ollut enää houkutteleva vuokralaisten kannalta. Kaavaa ajanmukaistettiin yhteistyössä kaupungin kanssa, ja rakentamaan päästiin kesällä 2021.

Kuusikerroksinen liike- ja asuinkerrostalo on nimetty Dagmarin Kulmaksi samalla paikalla aikoinaan toimineen kauppiaan kutsumanimen mukaan. Rakennuspalvelu Salmelalle kyseessä on yrityksen ensimmäinen kerrostalohanke.

”Ostohetkellä meillä ei ollut vielä valmista suunnitelmaa. Vuoden ajan kehittelin hanketta ja pidin korvat ja silmät auki sen suhteen, mitä keskustaan tarvittaisiin. Ratkaisevaa oli, että myös rahoittajataho uskoi meihin”, Salmela kertoo.

Rakennuspalvelu Salmela Oy aloitti yhden miehen firmana vuonna 2004. Ensimmäistä paritaloa seurasi toinen, ja pian työn alle tuli myös rivitaloja. Yritys alkoi työllistää muitakin ja kasvatti hiljalleen toimintaansa. Saman aikaan kotikaupunki Ylivieska kasvoi voimakkaasti.

”Se oli paras mahdollinen ajankohta yrityksen perustamiselle. Kaikki meni kaupaksi, mitä rakennettiin”, Salmela toteaa.

Muutaman vuoden jälkeen Salmela sai Anssi-veljensä mukaan yrityksen toiseksi omistajaksi ja vastuuta jakamaan. Kohteiden listalle alkoi tulla myös yritysten tiloja ja teollisuushalleja. Paloaseman laajennus pari vuotta sitten oli ensimmäinen julkiskohde, ja sitä seurasi Simonpuiston päiväkodin laajennus.

Asuntorakentamisessa yritys keskittyy nykyään vaativiin erikoiskohteisiin.

”Meidän ei kannata kilpailla hinnalla talotehtaiden kanssa. Laadullinen osaaminen on meidän valttimme. Mieluummin tehdään vähemmän, mutta piirun verran parempaa”, Salmela toteaa.

Tällä hetkellä yritys työllistää 13 henkilöä. Salmela itsekin viihtyy yhä parhaiten työmaalla. Kohteet haetaan pääosin lähiseudulta, jotta töissä voi kulkea kotoa käsin. Suuruuden perään yrittäjä ei edelleenkään haikaile, vaan maltillinen kasvu riittää.

”Täytyy vain luottaa, että Ylivieskassa riittää yhä tilausta. Koetamme vastata omalta osaltamme siihen tarpeeseen, minkä kaupungin kehittyminen tuo.”

Teksti ja kuva: Hanna Perkkiö

Jaa sosiaalisessa mediassa: