Ravintola elää mukana kauppakaupungin menossa

Ylivieskan keskustassa sijaitseva King Meal on paikka, jonka moni muuallakin asuva tuntee yhtenä kaupungin tärpeistä. Vastavuoroisesti ravintolan omistaja ja yrittäjä Satu Knuutila löytää nopeasti monta plussaa sijaintipaikasta.

– Tämä on muuttovoittoinen kauppakaupunki, jossa riittää asiakaspohjaa. Myös erilaiset tapahtumat tuovat meille paljon asiakkaita. Nytkin oli viikonloppuna junioriturnaus, ja täällä ihan jäätävä meininki!

Touhua ja tohinaa on riittänyt kaikki 17 vuotta, jotka Knuutila on yrittäjänä toiminut. Knuutila oli King Mealissa aikoinaan työntekijänä, kun paikan silloinen yrittäjä tarjosi hänelle jatkajan paikkaa.

– Olin itse silloin vahvasti eri mieltä, mutta siitä se lähti. Se helpotti, että tunsin jo päivittäiset rutiinit. Johtamista kyllä piti opetella, sillä en koe olevani perusluonteeltani mikään käskijä, Knuutila toteaa.

Nykyään King Meal työllistää 15 henkilöä, joista puolet kokoaikaisesti. Knuutila itse on parin viime vuoden aikana tehnyt välissä muitakin töitä. Hän toteaa sen avartaneen omia ajatuksia: yrittäjänkään ei tarvitse olla korvaamaton, vaan vastuuta voi delegoida.

Irtioton taustalla oli myös korona-ajan alun tuoma epävarmuus. Knuutilan mukaan yrittäjänä aluksi pelotti, miten ravintolalle ja työntekijöille käy. Lopulta kävi niin, että pandemiarajoitukset eivät vieneetkään toiminnalta pohjaa.

– Take away -myynti oli meillä jo valmiiksi osa palvelua, joten mitään uutta tarvinnut keksiä. Ketään ei tarvinnut irtisanoa, ja lomautuksetkin piti lopulta peruuttaa, kun asiakkaita kuitenkin kävi ja jollain tavalla sai pitää paikkaa auki kaiken aikaa.

Kun vuoden 2021 kesällä ihmiset saivat luvan lähteä rajoitusten jälkeen liikkeelle, niin sen he myös tekivät. Nyt kuitenkin maailmantilanne tuo jälleen epävarmuutta. Raaka-aineiden hinnat ovat nousseet, ja uhkana on myös pula joistain tuotteista. Vielä sellaista tilannetta ei kuitenkaan ole tullut eteen.

Yksi asia on kuitenkin varma: King Meal luottaa omaan linjaansa, joka on vuosien varrella kantanut. Trendit kyllä tiedetään, mutta aivan kaikkeen ei ole tarvetta lähteä mukaan.

– Meillä on sen verran laaja valikoima, että kyllä täällä jokainen saa vatsansa täyteen ruokavaliosta riippumatta, Knuutila lupaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa: