Taidetalo jatkaa uusin voimin

– Taide kuuluu kaikille, ei vain niille, jotka aktiivisesti sitä harrastavat. Itse haluaisin tuoda taidetta lähemmäs ihmisiä. Tännekin on kuka vain tervetullut katsomaan ja kyselemään.

Näin toteaa Taidetalo Barokin uusi yrittäjä Mari Suihkonen, joka haluaa työllään tuottaa ennen kaikkea iloa ihmisille.

Virallisesti Suihkosesta tuli Barokin uusi omistaja vappuna. Yritystä 27 vuotta pyörittänyt Risto Ängeslevä oli jo pitkään etsinyt työlleen jatkajaa. Muutamia vuosia sitten Suihkonen kuuli liikkeen olevan myynnissä ja kiinnostui jo silloin toden teolla.

– Se kuulosti ihan omalta jutultani, mutta rohkeus loppui kesken. Siitä lähtien asia on jäänyt harmittamaan.

Uusi mahdollisuus tuli vuoden 2021 alussa, kun Suihkonen asioi viereisessä kampaamoliikkeessä ja kuuli jatkajan olevan yhä hakusessa. Siltä seisomalta hän käveli naapurin puolelle, ja asia lähti etenemään.

Viime kuukaudet Suihkonen on perehtynyt kehystämiseen Ängeslevän opastuksella. Kehystyspalvelu ja taidetarvikkeiden myynti ovat jatkossakin Taidetalo Barokin keskeisimpiä palveluja. Lisäksi Suihkonen aikoo järjestää taidetyöpajoja, ja haaveena on jossain vaiheessa avata uudestaan myös galleria.

Muitakin suunnitelmia uudella yrittäjällä toki on takataskussa – ja roimasti intoa ryhtyä rakentamaan oman näköistä liikettä vanhan asemarakennuksen tunnelmallisiin tiloihin.

– Tuntuu siltä kuin kotiin olisi tullut. Miettimisaika toi varmuutta siitä, että tätä juuri haluan tehdä.

Suihkonen itse on harrastanut taiteen tekemistä lapsesta saakka ja jonkin verran myös opiskellut alaa. Yrittäjyyskään ei ole hänelle uusi asia, sillä yli kymmenen vuotta vierähti hierojana ja hyvinvointiyrittäjänä. Viime vuodet Suihkonen on työskennellyt optikkoliikkeessä ja Alavieskan Virin toiminnanjohtajana.

Yrittäjäksi palaamiseen ja yrityskauppoihin Suihkonen sai neuvoja ja tukea muun muassa YTEKistä ja tilitoimistosta. Hyvin tehty pohjatyö kantaa hänen mukaansa myös yrityksen arjessa.

– Kun suunnitelmat teki ajatuksella, niistä on ollut oikeastikin apua nyt alkuvaiheessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa: