Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Mikro- ja pk-yritysten vastuullisuusvalmennukset Ylivieskassa

11 syyskuun @ 8:00 16:00

Mikro- ja pk-yritysten vastuullisuusvalmennukset Ylivieskassa

Hei mikro- ja pk-yritykset, nyt on aika suunnitella syksyä! Tervetuloa vastuullisuuden perus- ja strategiavalmennuksiin!

Vastuullisuuden perusvalmennus

Vastuullisuuden perusvalmennuksessa opit, mitä vastuullisuuden kokonaisuus kaikkinensa sisältää (ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen vastuullisuus sekä vastuullisuuden viestintä). Pääset alkuun yrityksesi vastuullisuustoimissa käytännönläheisten työpajojen ja niistä saatavien työkalujen avulla. Perusvalmennuksessa laadit yrityksellesi vastuullisuussuunnitelman.

Vastuullisuuden perusvalmennus kestää kokonaisuudessaan n. 1-1,5 kuukautta ja se sisältää mm.

  • Digitaalisen vastuullisuustestin
  • Vastuullisuuden tilannekartoituksen testiraporttiin pohjautuen
  • Kaksi puolen päivän ryhmätyöpajaa

Vastuullisuuden tilannekartoituksessa yrittäjä/yrityksen avainhenkilöt tekevät itsenäisesti digitaalisen vastuullisuustestin. Tämän jälkeen testiraportti käydään läpi keskustellen alueen yritysasiantuntijan kanssa. Tarkoituksena on saada yritykselle ymmärrys vastuullisuuden nykytilasta ja selvittää tarkemmin tarpeita vastuullisuusvalmennukselle ja vastuullisuusasioiden kehittämiselle omassa yritystoiminnassa.

Ensimmäisessä ryhmätyöpajassa pääset tutustumaan muihin osallistujiin, kuulet johdantoluennon vastuullisuuden kokonaisuudesta ja pääset työskentelemään työpajamuotoisesti vastuullisuusteemojen parissa. Toisessa ryhmätyöpajassa jatkamme arvotyöskentelyn, vastuullisuuden kehittämistavoitteiden ja niihin liittyvien toimenpiteiden suunnittelua. Näistä työkaluista koostuu yrityksen vastuullisuussuunnitelma, joka on konkreettisin perusvalmennuksen tulos ja työkalu yritykselle vastuullisuusasioiden eteenpäin viemiseksi yrityksen arjessa.

Vastuullisuuden perusvalmennuksia järjestetään tulevan syksyn aikana seuraavasti:

  • Ylivieska – ryhmätyöpajat 11.9. ja 9.10.
  • Pyhäjärvi – ryhmätyöpajat 18.9. ja 16.10.
  • Raahe – ryhmätyöpajat 30.10. ja 4.12.
  • Ylivieska – ryhmätyöpajat 13.11. ja 5.12.
  • Kalajoella vuoden 2024 lopussa tai vuoden 2025 aikana, mikäli osallistujia riittävästi

Vastuullisuuden strategiavalmennus

Haluaisitko kytkeä vastuullisuuden osaksi yrityksesi strategiaa tai jotain tiettyä tuotetta tai palvelua? Ovatko vastuullisuusasiat yrityksessäsi jo alku- tai toteutusvaiheessa? Jos vastasit jompaan kumpaan kysymykseen kyllä, vastuullisuuden strategiavalmennus sopii yrityksellesi!

Valmennuksen kesto on n. 3 kuukautta ja se sisältää kolme livetapaamista, kaksi etäyhteyksin toteutettavaa työpajaa sekä yhteisöllistä oppimista ja itsenäistä työskentelyä Howspace-alustalla. Livetapaamiset järjestetään Nivalassa syksyllä 2024. Vastuullisuuden strategiavalmennus on tulossa Kalajoki-Raahe –akselille keväällä 2025 ja Ylivieskaan syksyllä 2025.

Ilmoittautuminen

Voit osallistua myös toisella paikkakunnalla järjestettäviin valmennuksiin. Valmennuskokonaisuudet ovat maksuttomia. Huomaathan, että perusvalmennuksen ryhmätyöpajat ovat lähitapaamisia, eikä etäosallistumismahdollisuutta ole.

Ota yhteyttä yritysasiantuntijaan:

Sami Vuolteenaho
Yritysasiantuntija (ESR+)
sami.vuolteenaho@ylivieska.fi
puh. 040 5956 787

Vastuullisuusvalmennukset järjestetään osana VATUPASSI – Vastuullinen tulevaisuus –projektia, joka on ESR+ -ryhmähanke. Ryhmähankkeen päätoteuttaja on Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti ja osatoteuttajat Ylivieskan kaupunki, Kalajoen kaupunki, Raahen seudun kehitys ja NIHAK.