Tuulivoimatyömailta aukeni tie yrittäjäksi

Isoissa rakennushankkeissa töitä paiskitaan tänä päivänä kansainvälisellä joukolla. Rakennusalan työt toivat myös Sebastian Sikorskin Suomeen neljä vuotta sitten. Viime keväänä hän toteutti haaveensa omasta yrityksestä, jonka perustana on työmailla kertynyt monipuolinen kokemus.  

Ylivieskassa perustetun Luotettava Raudoitus Oy on erikoistunut vaativiin rakennuskohteisiin teollisuuden parissa, ja sen erityisalaa ovat tuulivoimaloiden perustukset. Yritys palvelee myös monenlaisissa pienemmissä rakennushankkeissa, ja sen asiakkaina ovat pääasiassa tuulivoimahankkeissa toimivat yritykset sekä muut rakennusalan yritykset.

Sikorski on opiskellut rakennusteknikoksi synnyinmaassaan Puolassa. Valmistuttuaan hän suuntasi Norjaan, jossa vierähti useita vuosia rakennustyömailla.

– Halusin muutosta elämääni, joten muutin Norjasta Suomeen. Työskentelin ensin raudoittajana ja sitten työnjohtajana ja työmaapäällikkönä. Olen ollut monenlaisissa eri tehtävissä, mutta pääasiassa olen johtanut projekteja tuulivoimarakentamisessa.

Kun oman yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, Ylivieskan kaupungin elinvoimapalvelut tarjosi apua käytännön asioissa.

– Tärkein apu oli, että he osoittivat kiinnostusta minua kohtaan. Heiltä sain neuvoja liiketoimintasuunnitelman ja strategian laatimiseen sekä yrityksen rahoituksen suunnitteluun.

Sikorskilla on aiemmin ollut Puolaan rekisteröity yritys. Hän toteaa, että yrityksen perustaminen ei ole Suomessa vaikeaa, ja myös verotusjärjestelmä on ymmärrettävä. Suurimpana haasteenaan hän pitääkin suomen kieltä.

– Tällä hetkellä se tuntuu vaikealta, mutta unelmani on oppia puhumaan suomea.

Nyt uusi yrittäjä aikoo edetä rauhallisesti askel kerrallaan, kasvattaa toimintaa ja työllistää lisää ihmisiä.

– Olen työskennellyt rakennusalalla yli 16 vuotta kaikilla mahdollisilla tasoilla. Olen aina halunnut mennä eteenpäin, ja viimeisin askel oli oman yrityksen perustaminen. Se on ollut minulle myös haave, jota nyt saan toteuttaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa: