Uudet yrittäjät laittavat pienkoneet kuntoon

Serkukset Mikko ja Veijo Ahonen ovat pienestä pitäen olleet kiinnostuneita koneista ja niiden korjaamisesta. Sittemmin harrastuksesta on tullut molemmille ammatti, ja sen pohjalta syntyi lopulta myös yhteinen yritys.

Ylivieskassa kesällä 2022 perustettu Vemikone Oy huoltaa ja korjaa pienkoneita, kuten mönkijöitä, moottorikelkkoja, moottoripyöriä, vesijettejä ja veneitä. Yrittäminen merkitsee serkuksille sitä, että omaa osaamista pääsee nyt hyödyntämään täysin mitoin.

– Parhaita hetkiä tässä työssä ovat ne, kun kone saadaan kuntoon ja asiakas on tyytyväinen, Mikko toteaa.

Aiemmissa työpaikoissaan sekä Mikko että Veijo ovat olleet tekemisissä monenlaisten koneiden kanssa muun muassa teollisuuden ja maanrakentamisen puolella. Oman yrityksen perustaminen oli ollut jo pitkään yhteisenä ajatuksena, ja viime vuonna oli vihdoin aika edetä saunailtojen puheista tekoihin.

– Ratkaisevaa oli lopulta se, että pitkät työmatkat ja kulkeminen alkoivat kyllästyttää, Veijo sanoo.

Ylivieskan kaupungin elinvoimapalveluista löytyi apua liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja markkinoiden kartoittamiseen. Ahoset päättivät keskittyä pienkoneisiin ja tarjota merkeistä riippumatonta korjauspalvelua. Lisäksi palveluvalikoimassa on muutamille merkeille suunnattua takuuhuoltoa ja vikadiagnostiikkaa.

Aloittava yritys on aina monenlaisten haasteiden edessä, ja viime syksynä oman lisänsä toi yleinen taloustilanne. Jo ennakkoonkin Ahoset tiesivät myös, että oma työnsä on saada uuden yrityksen nimeä ihmisten tietoisuuteen.

Vuodenvaihteessa Vemikone Oy siirsi toimintansa Ouluntien varteen. Nyt käytössä on kunnollinen korjaamohalli, ja näkyvyyttäkin uusi sijainti tarjoaa. Kun yrittäjyyttä on takana reilut puoli vuotta, katseet ovat tulevassa ja motivaatio kohdallaan.

– Yrittäjänä pystyy hyvin vaikuttamaan omaan työhönsä. Ja kun tekee hommansa hyvin, se tuo myös asiakkaita, Ahoset toteavat.

Jaa sosiaalisessa mediassa: