Uusi terminaali kirittää kuljetuspalveluiden tarjontaa

Hyvät logistiikkapalvelut ovat kaupan ja teollisuuden elinehto. Ylivieskassa niiden tarjontaa kirittää uuden terminaalin valmistuminen Ouluntien varteen. DB Schenkerin Vähälä Yhtiöiden projekti on nyt tulossa maaliin.

– Huhtikuun lopussa vietetään asiakkaille suunnattuja avajaisia, ja varsinaisen toiminnan on määrä käynnistyä toukokuun aikana heti, kun pihan asfaltointi voidaan tehdä valmiiksi, Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Mikko Rehtilä kertoo.

Logistiikkaterminaalin toteuttaa WasaGroup, ja suunnittelu- ja rakennustöistä vastaa KVR-urakoitsijana ylivieskalainen Rave Rakennus Oy. Rakentaminen alkoi vuoden 2021 toukokuussa.

– Sisäpuoliset työt on jo luovutettu rakennuttajalle, ja piha-alue valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Työmaa on kaiken aikaa edistynyt hyvin, ja rakennus saatiin valmiiksi alkuperäistä aikataulua nopeammin. Rakentaminen on työllistänyt meiltä kuusi henkilöä ja lisäksi muita urakoitsijoita, Rave Rakennus Oy:n työpäällikkö Tapio Heikkilä kertoo.

Terminaalissa on lämmintä tilaa vähän yli 2 000 neliötä ja kylmää lastaustilaa vajaat 2 000 neliötä. Uudet tilat ovat merkittävästi isommat kuin nykyisessä Joutsentiellä sijaitsevassa terminaalissa.

DB Schenkerin ja Vähälä Yhtiöiden toiminta ulottuu Ylivieskan seudulla noutopistelähetyksistä täyskuormaliikenteeseen. Mikko Rehtilän mukaan uudet tilat helpottavat laadukasta tavarankäsittelyä, ja uuden sijainnin ansiosta mm. HCT-kalustolla eli pitkillä ajoneuvoyhdistelmillä voidaan toimia aiempaa tehokkaammin.

– Ensimmäisessä vaiheessa vanhan terminaalin toiminta siirretään uuteen sellaisenaan, ja samat jakelureitit ja sama henkilöstö säilyvät. Isompien tilojen ansiosta voidaan kuitenkin hakea kasvua koko Kalajokilaakson alueella, Rehtilä kertoo.

Ylivieskan-terminaalin lisäksi Vähälä Yhtiöillä on terminaalit Rovaniemellä ja Kemissä sekä logistiikkakeskukset Jyväskylässä ja Oulussa. Tällä hetkellä yhtiö työllistää Ylivieskassa 20 henkilöä ja 9 liikennöitsijän kuljettajaa. Rehtilän mukaan toiminnan kasvaessa on mahdollista rekrytoida lisää työntekijöitä, ja alan osaajille on erityisesti kuljettajapuolella tarvetta.

Vähälä Yhtiöt on jo vuosikymmenien ajan toiminut DB Schenkerin yhteistyökumppanina Pohjois- ja Keski-Suomessa. Viime syksynä sinetöitiin yrityskauppa, jonka myötä Vähälä jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Rehtilän mukaan lähivuosina yhtiöiden integrointia jatketaan, ja Ylivieskassakin uusi terminaali varustetaan Schenkerin logolla.

– Paikallisuus tulee edelleenkin säilymään. Nyt kun olemme yhtä yhtiötä, niin asiakkaalle on entistä helpompaa tarjota yhdeltä myyjältä kaikki kuljetuspalvelut, niin kotimaassa kuin osana Euroopan ja maailman kuljetusverkostoa, Rehtilä sanoo.

Teksti: Hanna Perkkiö
Kuva: Vähälä Yhtiöt

Jaa sosiaalisessa mediassa: