VAU!START+

Toteutusaika: 1.1.2024 – 31.12.2025

Hankkeen tiivistelmä:

Hankkeen tavoitteena on luoda alueelle uusien yritysideoiden hautomo-ohjelma, joka kokoaa alueen innovatiiviset yritysaihiot oleellisten maksuttomien valmennusten äärelle. Toimintaperiaate on ideoiden saattaminen kaupalliseen muotoon kehittämällä ohjelmaan valittujen yritysten menestymisen edellytyksiä työpajoin ja valmennuksin. Hautomo-ohjelman lisäksi hankkeessa luodaan alueelle valmiudet vastata innovatiivisten yritysten valmennustarpeisiin nopeasti muuttuneissa tilanteissa.

Hankkeessa aktivoidaan myös alueen opiskelijoita innovoimaan omaa opiskelualaansa erityisillä yritysideakilpailuilla. Lisäksi hankkeessa luodaan alueelle varhaisen vaiheen yrityksiin sijoittava rahasto ja alueen innovatiiviset yritykset voivat kokeilla ideaansa matalalla kynnyksellä kansainvälisessä startup-vaihtotoiminnassa.

Tavoitteet:

Hankkeen tavoitteina on alueen liiketoiminnan osaamisen kehittäminen, innovaatioiden kaupallistaminen ja monipuolinen yhteistyö. Tavoitteena on luoda kestävä ekosysteemi, joka tukee alueen yritysten menestymistä sekä edistää innovaatioiden syntymistä ja menestymistä.

Toimenpiteet:

Hankkeessa luodaan systemaattinen etenemispolku yritysideoille. Samalla tarjotaan tukea sekä vahvistetaan innovatiivisten yritysten reagointikykyä mahdollisuuksiin ja ongelmiin. Lisäksi hankkeessa osallistetaan opiskelijat innovaatiotoimintaan, tuetaan heidän innovaatioidensa kehittymistä liiketoiminnaksi ja vahvistetaan yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Edelleen hankkeessa edistetään kansainvälistä yhteistyötä ja ideoiden testaamista. Hankkeen aikana muodostetaan myös alueellinen sijoitusrahasto varhaisen vaiheen yrityksille.

Kustannukset ja rahoitus:

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1 234 305 €, josta Ylivieskan kaupungin osuus on 186 928 €. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama, ja rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan liitto. Ylivieskan kaupungille myönnetty tuki on 149 542 € (80 %).

Ryhmähankkeen toteuttajat:

Hankkeen päätoteuttaja on Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry, osatoteuttajat Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Ylivieskan kaupunki, Kalajoen kaupunki ja Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä.

Ylivieskan kaupunki Elinvoimapalvelut

Yritysasiantuntija Manu Aunola

manu.aunola@ylivieska.fi

Puhelin 040 190 5229

Jaa sosiaalisessa mediassa: