Ylivieska tilaa markkina-analyysin laajakaistasta

Ylivieskan kaupunginhallitus päätti tilata laajakaistayhteyksien markkina-analyysin maakuntaliitolta. Varsinaisen analyysin laatii Traficom, jolla on tiedot laajakaistayhteyksien nykytilanteesta ja mahdollisista suunnitelmilla olevista hankkeista.

Markkina-analyysi on kaupungille maksuton ja sen avulla voidaan jatkaa laajakaistayhteyksien selvittelyssä. Markkina-analyysissä selviää ns. tukikelpoiset ja -kelvottomat alueet. Selvityksen jälkeen tiedetään, mille alueille Ylivieskassa on mahdollista saada laajakaistarakentamiseen varattua tukea. Laajakaistarakentamiseen on mahdollista saada erilaisia rahoituksia ja toteutustapoja on erilaisia. Ylivieskassa toimii Fiksu Ylivieska -hanke, joka etsii vaihtoehtoja ja laatii suunnitelman päätöksentekoon siitä, minkälaisia vaihtoehtoja laajakaistan rakentamiseksi voisi olla.

Fiksu Ylivieska -hanke jatkuu vuoden loppuun ja laajakaistan lisäksi hankkeessa selvitellään digitaalisten palveluiden näkymiä ja mahdollisuuksia. Digitaalisuus tulee jatkossa olemaan merkittävä yhä merkittävämmässä roolissa sekä yhteydenpidossa, että palveluiden tuottamisessa. Hankkeessa selvitellään myös ylivieskalaisten tarpeita ja tulevaisuuden näkemyksiä digipalveluiden osalta.

Mahdollisille valokuituyhteyksille halutaan monipuolista käyttöä.

Fiksu Ylivieska -hanke
projektipäällikkö
Anja Takkunen
anja.takkunen@ylivieska.fi
Puh. 040 1580 574

Jaa sosiaalisessa mediassa: