Ylivieskan kaupunki edistää yritysten investointeja

Ylivieskan kaupunki pyrkii monin eri tavoin edistämään yritysten toimintaedellytyksiä alueella. Äskettäin uutena keinona on linjattu, että kaupungin tytäryhtiö Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy voi tarvittaessa rakentaa yritystiloja.Edellytyksenä rakentamiselle on lunastussopimus. Lunastussopimusmallissa yritys tekee YTEK:n kanssa esimerkiksi 10 vuoden vuokrasopimuksen, jonka päättyessä yritys sitoutuu lunastamaan hallitilan ennakolta sovittuun hintaan. Maksetut vuokrat pienentävät osaksi lunastushintaa.

Elinvoimapalveluiden yrityspäällikkö Petri Sipilä arvioi, että lunastusmalli parantaa yritysten mahdollisuuksia toimitilainvestointeihin.

– Toimitilat suunnitellaan yhteistyössä niihin tulevan toimijan kanssa, jotta ne vastaavat sen tarpeita, kertoo Sipilä.

Sipilä näkee, että yrityskentällä on kiinnostusta tämän kaltaiseen toimintatapaan.

YTEK arvioi arviointikriteereiden perusteella lunastussopimuksen haluavat toimijat, jotta riskitaso pysyy kohtuullisena.

-Lähtökohta on, että rakennettavat toimitilat ovat muunneltavia ja kooltaan kohtuullisia, Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy:n toimitusjohtaja Joonas Yliluoma toteaa.

Lunastussopimusmallista kiinnostuneita yrityksiä kartoittaa Ylivieskan kaupungin elinvoimapalvelut, jolta saa myös lisätietoa asiasta.

yrityspalvelupäällikkö
Petri Sipilä
040 579 4435

asiakkuuspäällikkö
Anna-Sofia Yrjölä
040 685 1265

etunimi.sukunimi@ylivieska.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa: