Yökerho uudistuu asiakkaiden mukana
Kuukauden yritystarina
Kymppikerho
Tänä vuonna tuli kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Janne Säilynkangas perusti ravintola Kymppikerhon Ylivieskan entisen linja-autoaseman tiloihin. Siitä lähtien paikka on palvellut aktiivisesti Ylivieskan ja lähikuntien iltaelämää.
Juuri nyt eletään vuoden vilkkaimpia aikoja, mutta muutoin kulunut vuosi on ollut alalla haastava koko maassa. Ihmisten ostovoiman heikkeneminen näkyy myös ravintoloissa. Säilynkangas suhtautuu tilanteeseen kuitenkin rauhallisesti.
– Meillä toiminta on vakaata, eikä erityisiä liikkuja ole tarvinnut tehdä. Viikonloppuisin käy hyvin väkeä, ja viikollakin on monenlaista ohjelmaa. Esimerkiksi keskiviikkoisin on tietovisa, ja torstaisin heitetään dartsia.
Kymppikerhokin on kerennyt nähdä jo monenlaisia aikoja. Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on koventunut, ja sosiaalinen media on muuttanut kanssakäymistä. Säilynkangas toteaa, että myös huvittelukulttuuri on muuttunut.
– Ennen yökerhoihin tultiin aikaisemmin, mutta nykyään porukkaa alkaa saapua vasta puolenyön jälkeen. Myös juomakulttuuri on kehittynyt. Tarjonta on monipuolistunut, ja alkoholittomien juomien suosio on kasvanut.
Nykyään Kymppikerho toimii yökerhona ja karaokebaarina. Muitakin ravitsemusliikkeitä kaupungista löytyy, ja erityyliset paikat täydentävät Säilynkankaan mielestä toisiaan hyvin.
– Meillä käy asiakkaita Ylivieskasta ja sen lähikunnista, ja mukana on monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä. Koetamme palvella mahdollisimman laajaa joukkoa.
Tärkeä voimavara yritykselle on hyvä henkilökunta. Kymppikerho työllistää tällä hetkellä 18 henkilöä, joista yhden kokoaikaisesti. Säilynkangas itsekin tekee ilta- ja yövuoroa, kun taas päivät kuluvat kunnossapidon ja juoksevien asioiden parissa.
Yrityksen omistuksessa on nykyään koko kiinteistö, jonka sijainti on koko Ylivieskan keskeisimpiä. Yhteistyö kaupungin elinvoimapalvelujen kanssa saa yrittäjältä kiitosta.
– Yrityspalveluilla on todella iso merkitys, varsinkin aloittaville yrittäjille. Mutta myös kokeneet yrittäjät saavat sieltä monenlaista apua.
Säilynkangas kertoo viihtyvänsä ravintolayrittäjänä, sillä työ tarjoaa jatkuvasti vaihtelua. Ensi vuodelle suunnitelmissa on esimerkiksi ehostaa kiinteistön julkisivua
– Tykkään kehittää toimintaa ja miettiä, miten ravintolaa voisi uudistaa asiakaslähtöisesti.
Kuvat ja teksti Hanna Perkkiö