Yrittäjäjärjestö tuo ihmisiä yhteen

Ylivieskasta halutaan tehdä Suomen yrittäjäystävällisin kaupunki. Ei enempää eikä vähempää. Tämä on Ylivieskan Yrittäjien puheenjohtajan Antti Hautamäen mukaan järjestön tavoitteena.

– Teemme töitä sen eteen, että kaupungin ilmapiiri ja päätöksenteko tukevat yrittäjyyttä parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on nykyään hyvä yhteistyö kaupungin kanssa, ja monia isoja ja pieniä asioita saadaan yhdessä vietyä toteutukseen.

Valtakunnallisesti  ja alueellisesti yrittäjäjärjestöt vievät viestiä päätöksentekijöille ja julkisuuteen. Hautamäen mukaan yksittäinen jäsenkin voi tuoda esiin kysymyksiä, joita yhteisvoimin lähdetään viemään eteenpäin.

– Paikallisesta vaikuttamisesta hyvä esimerkki oli, kun korona-aikana kampanjoimme paikallisten palvelujen puolesta.

Mikään yhdistys ei pyöri ilman aktiivisia ihmisiä, ja uusia jäseniä toivotaan mukaan myös Ylivieskan Yrittäjien toimintaan. Hallituksen jäsen, graafikko Sara Eleni Miinin toteaa, että tervetulleita ovat kaikenlaiset yrittäjät yrityksen kokoon tai ikään katsomatta.

– Kun itse lähdin mukaan, olin juuri aloittanut yksinyrittäjänä. Jännitin ennakkoon, että onkohan tämä minua varten ollenkaan. Porukka otti kuitenkin minut mahtavasti vastaan juuri semmoisena kuin olen.

Vaikka yrittäjiin mahtuu ihmisiä laidasta laitaan, yksi asia heitä kuitenkin yhdistää. Yrittäjät ovat yleensä niitä, jotka mielellään tarttuvat toimeen ja laittavat asioita tapahtumaan. Hyvä esimerkki löytyy viime vapulta.

– Kun havaittiin, että Ylivieskaan kaivataan oma vapputapahtuma, yrittäjäjärjestö varasi saman tien torin ensi vuodelle, Miinin kertoo.

Ihmisten yhteen tuominen onkin tärkeä osa yrittäjäjärjestön toimintaa. Ylivieskan Yrittäjät ovat mukana järjestämässä lukuisia tapahtumia Kauppojen Yöstä joulunavaukseen. Järjestön omat kokoontumiset taas ovat hyvä keino tutustua muihin yrittäjiin ja vaihtaa kokemuksia.

Yksi esimerkki matalan kynnyksen tilaisuuksista ovat kerran kuussa järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Seuraava tilaisuus on vuorossa torstaina 25.5. Juurakko 6:ssa, Yrittäjien yläkerraksi nimetyssä tilassa. Tarjolla on aamupalan lisäksi vinkkejä lähimatkailukohteista alkavalle kesälle.

– Aamukahveille ovat tervetulleita nekin, jotka ovat vasta kiinnostuneita yrittäjyydestä. Siellä on hyvä tilaisuus kysellä ja kuunnella, niin ei tarvitse joka kiveen kompastua itse. Paras mentori yrittäjyyttä harkitsevalle on toinen yrittäjä, Miinin sanoo.

Jaa sosiaalisessa mediassa: