Yrittäjien korona-ajan kustannustuki 2 päättymässä ja nro 3 tulossa

Kustannustuki 2 hakuaika päättyy 26.2.2021, jolloin hakemuksen tulee olla sähköisessä palvelussa tallennettuna ja lähetettynä. Tukea haetaan sähköisesti Valtiokonttorin verkkosivuilta. Jos yrityksellä ei ole mahdollisuutta hakea kustannustukea sähköisesti, hakemuksen voi lähettää myös postitse. Tällöin hakemuksen on oltava perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään 26.2.2021 klo 16.15.

https://www.valtiokonttori.fi/palvelu/yritysten-kustannustuki/#7f2a040b

Yrittäjien kustannustuki 3

Kustannustuen kolmannella kierroksella tavoitteena on tukea entistä useampaa yksinyrittäjää ja pientä yritystä. Yksinyrittäjätuesta tulee jatkossa osa kustannustukea.Kaikkien alojen yritykset voivat hakea tukea ja samalla selvitetään mahdollisuutta tukea tapahtuma-alaa erillisellä tuella. Samalla arvioidaan tarvetta kustannustuen mahdolliselle neljännelle hakukierrokselle.Kustannustuki on yrityksille suoraa tukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Tuki olisi edelleen korvaus yrityksen joustamattomista kustannuksista ja palkkamenoista, mutta sillä ei korvata liikevaihdon laskemista.Kustannustuen kolmas hakukierros olisi ministeriön mukaan tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 pronsenttia. Tukikausi olisi 1.11.2020-28.2.2021, kun sitä verrataan ajankohtaan vuosina 2019-2020Kustannustukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Lakiluonnoksen mukaan jatkossa tukea maksettaisiin vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki jäisi laskennallisesti alle kyseisen summan. Näin tukea voisivat saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää kustannustukilakiin ehdotetuista muutoksista lausuntoja 24.2 mennessä. Tavoitteena on antaa lakiesitys eduskunnan käsittelyyn maaliskuun alussa ja avata haku yrityksille huhtikuussa. Tuen haku olisi Valtiokonttorista.

Lisätietoja:

https://www.yrittajat.fi/uutiset/643913-yha-useampi-yksinyrittaja-halutaan-mukaan-kustannustuen-seuraavalle-kierrokselle#06b13180

Jaa sosiaalisessa mediassa: